ECM Certification

Minőségirányítás

A vevők ECM számára az első pillanattól meg akarnak bizonyosodni arról, hogy amikor egy szolgáltatást vagy egy terméket megvásárolnak, az akkor és később is megfelel igényeiknek és elvárásaiknak. Egy tanúsított Minőségirányítási Rendszer demonstrálja az Önök elkötelezettségét a minőség és az ügyfél-elégedettség iránt.

Egy Minőségirányítási Rendszer bevezetése segíti Önöket a vevői elégedettség fokozásában, a következetesség elérésében és a belső folyamatok javításában és egyben minimalizálja azt a kockázatot, hogy a vásárló várakozásai nem nyernek kielégítést. 
Minden vállalkozásnak vannak olyan működési folyamatai, amelyek kritikusak a stratégiai célkitűzések eléréséhez. Az üzletfejlesztés azon áll, hogy Önök képesek-e feltárni az erősségeket, a gyengeségeket és a fejlődési lehetőségeket.

Minőséggel a versenyképesség növeléséért

Az ISO 9001:2008 minőségirányításhoz kapcsolódó olyan nemzetkőzi szabvány, mely bármely vállalati folyamatra vagy szektorra alkalmazható.
A szabvány irányelve a vállalati stratégiát figyelembe véve a termelésben (elosztásban) felhasználásban résztvevő összes szereplő igényeinek maximális kielégítése, beleértve a vásárlót, a fogyasztót, a dolgozókat, a tulajdonosokat és a részvényeseket, a beszállítókat és az egész közösséget.
A jelenlegi ISO 9001:2008 jelentős előrelépés a szabvány korábbi változataihoz képest. A szabvány kisebb hangsúlyt fektet az eljárások dokumentált ellenőrzésére, és jobban összpontosít az ügyfelek igényeinek kielégítését szolgáló folyamatok irányítására.A minőségirányítást a szervezetek annak biztosítására működtetik, hogy eljárásaik megfeleljenek a vevők elvárásainak. Az ad hoc folyamatoktól történő eltávolodás egy olyan áttekintést biztosít Önöknek, amelynek révén könnyebbé válik belső eljárásaik kezelése, mérése és fejlesztése. Ez pedig az első lépés a folyamatos üzletfejlesztésirányába vezető úton.
Egy bevezetett és dokumentált Minőségirányítási Rendszer lehetővé tesz az Önök számára azt, hogy ellenőrizzék különböző belső folyamataikat az Önök által meghatározott hatókörnek megfelelően:

Emelni tudják a hatékonyságot és minimalizálni tudják annak kockázatát, hogy nem felelnek meg vevőkkel szembeni kötelezettségeiknek.
Olyan alappal rendelkeznek, amelyet felhasználva fokozatosan javíthatják belső folyamataikat és erősíthetik szervezetük képességét arra, hogy megfeleljenek a stratégiai célkitűzéseknek.
Mérni tudják irányítási rendszerüket a különböző nemzetközi és iparági szabványokkal való összehasonlításban egy harmadik fél által elvégzett tanúsítás révén.

Néhány az üzleti előnyök közül:

Egy Minőségirányítási Rendszer szerint dolgozó társaság hatékonyabb és eredményesebb.
Ezen túlmenően, a munkatársak felelősségérzete, motiváltsága és elkötelezettsége is javul.
Egy tanúsított Minőségirányítási Rendszer pedig már egyre inkább új szerződések megkötésének is feltétele.
A tanúsítvány bizonyítja a vevők számára, hogy Önök rendelkeznek azokkal a szükséges rendszerekkel, amelyek az Önök vevőkkel szembeni kötelezettségei kielégítéséhez szükségesek.