ECM Certification

Minőségirányítás

A vevők meg akarnak bizonyosodni arról, hogy amikor egy szolgáltatást vagy egy terméket megvásárolnak, az akkor és később is megfelel igényeiknek és elvárásaiknak. Egy tanúsított minőségirányítási rendszer demonstrálja az elkötelezettséget a minőség és az ügyfél-elégedettség iránt.

Egy szabványos minőségirányítási rendszer bevezetése segít a vevői elégedettség fokozásában, a következetesség elérésében és a belső folyamatok javításában és egyben minimalizálja azt a kockázatot, hogy a vevő várakozásai nem nyernek kielégítést. 
Minden szervezetnek vannak olyan működési folyamatai, amelyek kritikusak a stratégiai célkitűzések eléréséhez. Az üzletfejlesztés azon áll, hogy a szervezet képes-e feltárni az erősségeket, a gyengeségeket és a fejlődési lehetőségeket.

Minőséggel a versenyképesség növeléséért

Az ISO 9001 minőségirányításhoz kapcsolódó olyan nemzetkőzi szabvány, mely bármely szervezetre alkalmazható.
A szabvány irányelve a vállalati stratégiát figyelembe véve a termelésben (elosztásban) felhasználásban résztvevő összes szereplő igényeinek maximális kielégítése, beleértve a vásárlót, a fogyasztót, a dolgozókat, a tulajdonosokat és a részvényeseket, a beszállítókat és az egész közösséget.
A jelenlegi ISO 9001 jelentős előrelépés a szabvány korábbi változataihoz képest. A szabvány jobban összpontosít az ügyfelek és az érdekeltek igényeinek kielégítését szolgáló folyamatok irányítására. A minőségirányítást a szervezetek annak biztosítására működtetik, hogy eljárásaik megfeleljenek a vevők elvárásainak. Az ad hoc folyamatoktól történő eltávolodás egy olyan áttekintést biztosít, amelynek révén könnyebbé válik belső folyamatok működtetése, mérése és fejlesztése. 

 

Egy szabványos minőségirányítási rendszer a következő előnyöket hozza:

Növeli a hatékonyságot és minimalizálja annak kockázatát, hogy a szervezet nem felel meg vevőkkel szembeni kötelezettségeinek.
A minőségirányítási rendszer alapvető tulajdonsága, hogy fokozatosan javítja a belső folyamatokat és erősíti a szervezet képességét, hogy megfeleljen a stratégiai célkitűzéseknek.

 

Néhány az üzleti előnyök közül:

Egy szabványos minőségirányítási rendszert működtető szervezet hatékonyabb és eredményesebb.
Ezen túlmenően, a munkatársak felelősségérzete, motiváltsága és elkötelezettsége is javul.
Egy tanúsított tanusított minőségirányítási rendszer pedig már egyre inkább új szerződések megkötésének is feltétele.
A tanúsítvány bizonyítja a vevők számára, hogy szervezet rendelkezik azokkal a szükséges feltételekkel, amelyek a vevői szükségleteinek kielégítéséhez szükségesek.